Google Scholar 2

Recent, o mulțime de informații au apărut în mass-media despre stabilizatori și emulgatori, ceea ce este uneori destul de contradictoriu și induce în eroare consumatorul final de produse alimentare și în special înghețată.

Stabilizatorii sunt substanțe care ajută la menținerea unei stări fizice și chimice constante a unui produs alimentar.

Luați în considerare stabilizatorii care se găsesc cel mai des pe etichetă.

Alginat (E401) - extract de alge brune, polizaharide.

Carboximetil celuloza (E469) - cunoscută și sub denumirea de guma de celuloză - este celuloza izolată din materialul vegetal.

Karaginan (E407) - obținut dintr-un extract de alge roșii (mușchi irlandez) și alte tipuri de alge din regiunile de coastă din Chile, Filipine, Canada, SUA, Franța, Spania și Irlanda.

Guma Guar (E412) - este obținută din tufișurile familiei de leguminoase Cyamoposis tetragonolba, care sunt cultivate în India și Pakistan.

Carob gumă (E410), care se numește și gumă cutie, este obținută din fasolea din copacii Ceratonia siliqua, care crește în principal în Mediterana.

Și dintre emulgatorii autorizați, este necesar să se noteze E471 (mono- și digliceride ale acizilor grași), care sunt obținute ca urmare a hidrolizei parțiale a grăsimilor animale și a algelor brune, precum și a antioxidantului E322 emulsifiant (lecitină) - acestea sunt cel mai des utilizate la fabricarea glazurilor.



Informat înseamnă armat! Prin urmare, cunoscând aceste informații, puteți obține în siguranță o porție de înghețată și, în afară de aceasta, nimeni nu a luat utilitatea de la înghețată!

CE ESTE UTILIZAT?
Inghetata este considerata o sursa de calciu. Nu veți forța orice copil să bea un pahar de lapte, dar înghețata copiilor va fi mâncată cu multă plăcere, reînnoindu-și dieta cu produsele lactate necesare organismului.

Beneficiile înghețatei
Toate produsele pe bază de lapte conțin grăsimi din lapte, ceea ce este bun pentru ochi și piele, A, B, D, E și P, proteine, carbohidrați, minerale: fosfor pentru oase și creștere, magneziu, potasiu, sodiu și fier. Înghețata se caracterizează printr-o valoare nutritivă ridicată, iar corpul unui copil sănătos, asimilând perfect acest produs util, își va reface rapid rezerva de energie. În plus, înghețata nu numai că întărește țesutul osos, scade tensiunea arterială, stimulează imunitatea și activează activitatea creierului. Laptele folosit pentru a face înghețată conține L-triptofan, care calmează sistemul nervos și ajută la depășirea stresului și chiar a insomniei.

Înghețata este utilă și pentru predispuse la durerile de gât. În inflamația acută a gâtului, după îndepărtarea amigdalelor, cu stomatită și alte procese inflamatorii ale cavității bucale. Atunci când luați orice aliment este imposibil sau dureros, medicii recomandă de obicei înghețată pacienților. Rece și moale, nu irită gâtul și cavitatea bucală.

Înghețata este un produs de înghețare profundă. La temperaturi atât de scăzute critic, nu supraviețuiește bacterii. Mai mult, înainte de a-l îngheța, amestecul din care este făcută înghețata este fiert (pasteurizat) la o temperatură de 80-90 ° C.

De asemenea, trebuie menționat că înghețata este unul dintre puținele produse care nu conțin conservanți, pur și simplu nu are nevoie de ele - din cauza modurilor de producție și depozitare la temperaturi scăzute! Potrivit oamenilor de știință britanici, înghețata stimulează organismul să producă o substanță specială numită serotonină (așa-numitul hormon al fericirii), care ne poate proteja de stres și ne poate îmbunătăți starea de spirit.

Informațiile despre componentele înghețatei vor oferi o oportunitate de a înțelege caracteristicile fabricării acesteia. La urma urmei, numărul de specialiști care sunt capabili să caracterizeze în mod cuprinzător aceiași stabilizatori nu este atât de mult. Iar mass-media în urmărirea senzaționalismului abordează în mod ambiguu informațiile pe care le anunță.