Jaapanis jaguneb

Jaapanis jaguneb kooliaasta trimestriteks ja algab aprilli alguses. Pärast esimest trimestrit, mis lõpeb 20. juuli paiku, lähevad lapsed suvepuhkusele. 1. septembrist detsembri lõpuni peetakse teist trimestrit, jaanuarist märtsini - kolmandat. Üleminek ühest klassist teise toimub lühikese (1-nädalase) kevadvaheaja jooksul.


Pikka aega peeti Jaapanis kooliõpetaja ametit (neid nimetatakse "sensei") puhtalt mehelikuks. Siiani on üle poole Jaapani õpetajatest mehed.

Paljudel Jaapani koolidel pole sööklaid. Seetõttu söövad lapsed lõunasööki otse klassiruumis.

Tšehhi Vabariigis on koolilastel puhkused ainult talvel ja suvel. Suvepuhkus kestab vaid 2 kuud.

Tšehhi koolides kasutatakse järgmist teadmiste hindamise süsteemi: lapsed saavad hindeid vahemikus 1 kuni 5. Lisaks peetakse parimaks hindeks ühikut ja halvimaks hindeks viis.

Peaaegu iga Tšehhi kooli õpetaja õpetab mitut eriala. Näiteks üks ja sama õpetaja saab läbi viia matemaatikat ja kehalist kasvatust, teine ​​- keemia, laulmine ja tšehhi keel ...

Soome õpetajad ei pane õpilast kunagi vastama, kui ta ise ei soovi sellist soovi avaldada. Ühte õpilasest teiste ees vea leidmine pole siin vastuvõetav.

Soome koolides töötab klassis 2 õpetajat: õpetaja ja tema abiline.

Soome koolis lähevad õpilased pauside ajal pärast igat tundi välja, sõltumata aastaajast.

Kuuba koolide ülemklassides ühendatakse haridus tööga ja intensiivselt viiakse läbi karjäärinõustamist lastele. Linnakoolide õpilased käivad põllumajandustööl 5-7 nädalat aastas.

Rootsi kooli direktoril on õigus vanemate nõusolekul võimekas õpilane viia õppeaasta jooksul järgmisse klassi.

Õppepaar Hiina ülikoolides kestab 40 minutit.

Talvine puhkus Hiina koolides kestab detsembri lõpust veebruari alguseni. Sel ajal tähistab riik Hiina uut aastat.

https://cdn2.hubspot.net/hubfs/6999314/comment.pdf
https://cdn2.hubspot.net/hubfs/6999314/University%20Research%20Paper%20Writing%20Service.pdf


6–15-aastastel Iiri lastel on kooliskäimine vajalik. Tundides osalemine on aga õpilastele tasuta.

Norra koolides on õpilased rangelt eraldatud vanuserühmade kaupa. Põhikooliõpilased, 14-aastased ja 18-aastased ei õpi samas hoones.

Kuni 8. klassini ei ole Norra koolides mõistet "märk".

Kreeka ülikoolides pakutakse üliõpilastele nii palju eeliseid, et paljud neist lükkavad õpingud edasi kuni 30 aastat. Siin pakutakse täiesti tasuta koolitust, tasuta arstiabi ja sööki õpilastesööklates, soodustusi reisidele ja palju muud.

Saksa tudengid saavad muuseumides, teatrites ja spordiklubides allahindlusi. Õpilaspilet Berliinis on ka pass. Münchenis saavad õpilased ühistranspordis 25% allahindlust ja väljaspool linna elavad 75% vähem.

Saksamaal on see traditsioon: vanemad annavad esimesel koolipäeval esmaklassidele Schultüte koti - maiustustega täidetud värvilise paberikoonuse.

Ameerikas võib vanemaid arreteerida, kuna nende lapsed ei käi koolis.

Alates põhikoolist on paljud koolid Ameerika koolides praktilised, lapsed valmistuvad tulevase ameti valimiseks. Õpilaste vanemad tulevad klassidesse ja räägivad klassile oma ametist.

Ameerika Ühendriikide riigikoolides on tavapärane tundide täituvus 35–40.

Paljud kuulsad ameeriklased, sealhulgas Arnold Schwarzenegger, Richard Gere, Tom Hanks, Walt Disney, alustasid koolijärgset haridust kaheaastastes professionaalsetes kolledžites.

Paljudes Ameerika ja Euroopa põhikoolides on lisaks lõunapausile ka vaheaeg, mille jooksul lapsed joovad piima (Milk Break).